Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Memoria unui PLC

In mod curent, intr-un PLC (Programmable Logic Controller) sunt prezente mai multe tipuri de memorii, ce pot fi impartite in memorii de tip volatil si nevolatil. Primele sunt dependente de sursa de alimentare de retea, fiind reprezentate de cateva tipuri de memorii cu acces aleatoriu (RAM = Random-Access Memories), in timp ce memoriile nevolatile pot stoca informatiile chiar si dupa deconectarea de la alimentare.

In acest tip de memorii se incadreaza memoriile ROM (Read-Only Memories), EPROM (Erasable Programmable Read-Only Memories) si EEPROM (Electrically Erasable Programmable Read-Only Memories), ce pot fi implementate folosind tehnologia FLASH.

Memoriile utilizate in cadrul unui PLC indeplinesc o serie de functii, si anume:
- stocarea programului sistemului, care este furnizat de producatorul PLC-ului si care include posibilitati de analizare si executie a programelor utilizatorului, cat si efectuarea de functii de diagnosticare a regimului blocurilor PLC-ului, scopuri pentru realizarea carora sunt necesare memorii nevolatile.
- stocarea programelor utilizatorului ce contin comenzile corespunzatoare respectivelor aplicatii. Aceste programe ale utilizatorului sunt reprezentate prin limbaje specifice, adica scheme logice si grafuri (Grafcet sau blocuri functionale), pentru acest scop fiind folosite memorii nevolatile cu posibilitati de citire/scriere, respectiv EEPROM sau FLASH.
- stocarea informatiilor de configurare ce contin anumiti parametri ce vor fi folositi in timpul executiei, pentru acest scop fiind folosite memorii nevolatile cu posibilitati de citire/scriere, respectiv EEPROM sau FLASH.
- stocarea informatiilor referitoare la procese ce vor fi actualizate in timpul executiei, memoriile volatile, precum RAM-ul sau nevolatile cu posibilitati de citire/scriere, respectiv EEPROM sau FLASH putand fi folosite pentru acest scop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro