Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Evenimentul afacerilor verzi si al companiilor sustenabile

GreenBiz Forum este evenimentul afacerilor verzi si al companiilor sustenabile. Vino sa afli provocarile, oportunitatile si implicatiile afacerilor green, ale practicilor de management sustenabil si ale strategiilor de green marketing! Se prezinta cele mai reusite campanii si strategii de green marketing, norme si legislatie, practici de management, strategii PR si social media in comunicarea brandurilor sustenabile.

GreenBiz Forum

Program 

09.00 - 10.00 Inregistrare participanti & welcome coffee 
10.00 - 11.30 Conferinta 1 Starea natiunii verzi 

Asteptari si predictii pentru 2013 (sustenabilitatea in practica) 

In ultimii ani, la fiecare eveniment green, am incercat sa vedem care sunt tendintele din domeniu si ce se aplica in Romania. Cu fiecare an, care a trecut de la declansarea crizei economice, observam ca organizatiile care isi mentin intre obiectivele de business partea legata de dezvoltare sustenabila sunt mai putine, dar fac proiecte mari si importante. 

Sustenabilitate in Romania in 2013: care este statusul actual si cele mai recente evolutii din domeniu. Ce noutati aduce 2013? 

Cum reusesc companiile si ONG-urile sa puna in practica modelele de dezvoltare durabila? Care sunt secretele din spatele succesului “verde”? Cum aduc modelele de dezvoltare pe planul intai si cum le promoveaza? 

Avem o companie, ce facem cu deseurile? Deseurile reprezinta inca in Romania o problema majora, despre care, desi legislativ suntem asigurati, in practica problemele sunt mai mari. Cum prevenim generarea de deseuri si cum colectam ce se produce deja? Este eco-designul de ambalaj o solutie pentru viitor? 

IMM-urile sunt baza oricarei econonomii, 97% dintre toate companiile dintr-o tara sunt intreprinderi mici si mijlocii. Acestea au o mare importanta in marea schema a dezvoltarii sutenabile, pentru ca pot asigura pasi inainte spre o economie verde. Cum pot fi ajutate IMM-urile sa imbratiseze principiiile sustenabilitatii si sa nu considere un cost cuplimentare aplicareA lor, ci valoare adaugata pentru afacerea lor. 

Bioeconomia, o solutie pentru viitorul economiei. Comisia Europeana si-a propus ca in urmatorii ani sa acorde mai mult suport pentru bioeconomie, ca o sansa pentru dezoltarea sustenabila a Uniunii. Romania poate avea o sansa in aceasta schema, prin aplicarea acestei solutii pentru a deveni o economie verde. 

SPEAKERI 

Bogdan Arnautu, Communication Manager, CARPATCEMENT HOLDING 

Dorin Bodea, Senior Consultant and Manager, Result Development: “Destul! Ajunge! Inapoi! Noul model al conducerii eco a companiilor. Dezvoltarea durabila a afacerii” 

Dragos Tuta, Partner and CEO, The CSR Agency 

Roxana Sunica, Director Marketing Recolamp: Blogosfera face „Recensamantul becurilor arse din Romania”- intr-o campanie Recolamp - BlogalInitiative.ro 

Cristian China-Birta, BlogalInitiative:Blogosfera face „Recensamantul becurilor arse din Romania”- intr-o campanie Recolamp - BlogalInitiative.ro 

11.30 - 12.00 Pauza de cafea 
12.00 -13.30 Conferinta 2 Bio Romania 

Tendinta ultimei perioade se manifesta printr-un interes crescut al consumatorilor fata de tot ce inseamna produs bio sau orice alt concept apropiat de produs natural. De ce am folosi astfel de produse, pentru care platim, uneori, si de trei ori mai mult decat pretul obisnuit? Pentru sanatatea noastra ar fi raspunsul scurt si evident. 

In Romania sunt inregistrati in prezent peste 10.000 de producatori bio, iar suprafata totala a culturilor ecologice a crescut de peste 10 ori din anul 2000 pana in prezent. Exista peste 300.000 de hectare de pasuni, cereale, legume si fructe cultivate in acest sistem. Totusi, spre comparatie, Germania cultiva organic aproape un milion de hectare anual, adica de trei ori mai mult decat noi. Pentru a acoperi cererea interna si externa, ar trebui ca Romania sa mareasca de aproape sase ori suprafata cultivata. Ca volum, productia bio in Romania depaseste, per total, 250.000 de tone, in conditiile in care la inceputul deceniului era de doar 13.500 de tone. 

Astfel, exista un potential major pentru produsele bio, indiferent de care sunt ele, in Romania, avand in vedere traditia indelungata de a consuma lucuri naturale. 
Care sunt produsele bio preferate de consumatorii romani? 
Care sunt tendintele din acest domeniu? 
Ce trebuie sa facem ca productia internas a nu mai plece la export si sa ramna pe piata locala? 
Care sunt principalii producatori? 
De ce prefera oamenii sa nu investeasca mai multi bani in produse bio stiind ca sunt naturale si de calitate superioara fata de celelalte? 

SPEAKERI 

Andreea Mihai, Marketing Director, Carrefour Romania 

Marius Tudosiei, Bacania Veche 

Ioan Sabadus, Apicultor, Mierea Sabadus 

Inscriere 

Pretul intreg al biletului de intrare este de 50 euro + TVA. 

Pentru inscrieri, va rugam sa contactati departamentul de evenimente al companiei Biz Age la gabriela.matei@revistabiz.ro sau la numarul de telefon 0371.32.32.32. 

Cum platesti? 

Prin transfer bancar/mandat postal – plata in lei la cursul BNR din ziua respectiva in contul IBAN: RO15BUCU1051213630091RON, ALPHA BANK-LIBERTATII, S.C. BIZ REVOLUTION SRL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro